Lensa Dan Pena

Sini bukan tempat untuk mengira, bereksperimen dan berfantasi tapi sini hanyalah sekadar gelanggang aku untuk meluahkan hasil pemerhatian aku tentang kehidupan dunia yang penuh liku-likunya. Cerita warna warni dan comotnya kehidupan ini semua hanyalah berdasarkan lensaku dan ku tiripkan ia dalam bentuk tulisan sebagai penaku.

Yang Menulis

My photo
Johor Bahru Town, Johor, Malaysia
Pengalaman dan cerita pentas dunia yang menjadikan aku watak dalam kehidupan tatkala aku cuba bertatih mencari pelangi indah dalam harapan warna warni di ufuk merah langit jingga. Agar bisa aku melakar sesuatu yang pasti mengukir manis disenyuman itu. (1 September 2010)

Ada orang ikut

Sedang melihat..

Mengendap Sini

November 19, 2010

HATI hati-hati ye

Story Dari Sebuah Hati....


DULU




hati ni slalu hepi sgt...
pergi mane2 mesti ketawa sana sini cam dunia ni x ade org lain...
sebab hati ni slalu dekat ngn hati tu...

tak kira susah atau senang..
hati tu ttp ada same dgn hati ni...
hati ni rase algkah bahagianya if dpt rase selamanye....

hati ni and hati tu slalu bsame..
pergi mane2 semua hati kenal...
senang kata bile dekat...
dua hati sejoli ni slalu lah dating same...
ish2...

hati ni suke tgok hati tu gembira...
and hati ni pernah janji..
hati ni akan melindunginnya..
hati ni akan wat hati tu bhagia...
hati ni akan wat hati tu slalu senyum...





KINI...





hati ni sorg2 jek sekarang..
hati ni pikir..
hati ni slalu wat salah...
hati ni rase hati ni jahat...
hati ni dah wat hati tu sedih and hilang...

hati ni cuba cari hari2..
hati ni xpernah penat tuk cari kebahagian yang hanya satu dia pernah kenal..
hati ni jalan dari pagi sampai malam..
hati ni tgu dari malam sampai pagi...
hati ni xpernah putus asa...

hati tetap tekun menghadapi cabaran...
hati ni yakin hati tu msih ada...
hati ni tetap akan cari sampai jumpa...






SATU SAAT...

hati ni sudah terlalu penat...
hati ni xdaya nak berjalan lagi..
hati ni cuba merangkak mencari hati tu...
tapi hati ni xjumpa langsung...
hati ni mula jadi gila...
hati lain langsung tak hirau kan hati ni...
malah ade yang mengejek...menghina....dan pijak hati ni....

hati ni sedih...
hati ni sunyi...
hati ni sepi...
hati ni sakit...

hati ni mula kabur...
hati ni lemah sangat...
hati ni cuba bangun....
tapi...
hati ni dah tak berdaya lagi...
hati ni menyesal dgn perbuatan hingga menyebabkan hati tu ilang...

hati ni berkata sejenak.....

kenapa ape yang terjadi selama ini hanya mimpi..
hati ni buntu...
hati ni rase hati tu mungkin skrg sudah bahagia n senyum disamping hati lain yang lebih baik..
hati ni tiba2 sedih...
air mata hati ni mengalir...
hati ni senyum...
kalau hati tu bahagia...
kalau hati tu senyum...
hati ni kate bgus sangt...
hati ni harap hati tu dlm jagaan yang baik..


TIBA-TIBA

hati ni pedih sangat...
hati ni sakit...
hati ni meraung kuat...
hati ni menangis...
hati ni takut...

nafas hati ni sekat2....
hati ni tau hati ni akan pergi...
sudah tiba masa hati ni nak pergi...


hati ni sedih sebab hati sorang2...
hati ni lemah sangat...
hati ni xmampu nak berkate apa lagi..

tapi hati ni tetap berkeras nak berkata...
tiba2 tersembul ayat...
hati ni berkata...

"ble hati ni dah tak ade lagi...and if one day hati tu cari hati ni....hati ni hope sangat dia tau hati ni dah pergi....
 tapi....hati ni pergi bukan dengan hati yg kosong....hati ni pergi dengan CINTA hati tu....
 and hati nak sangat hati tu tau...hati ni hanye milik hati tu selamanye..."

"HATI  hati-hati ye"

angin bertiup kencang....
hati ni mula hilang dari pandangan....
kecil dan mengecil...
PUPUS...





5 comments:

  1. heee...so sweet post.ita all about life amil.=)

    ReplyDelete
  2. Wahai hati , lain kali lebih hati² ea . Hati ni rasa shahdu sangat bila baca entry ini .

    Penulisan yang baik emil .

    Adore it, :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...